Öntöttvas termékek
Az öntöttvas termékek legnagyobb előnye a tartósság és a sokoldalúság. Ezek a masszív darabok a konyhai élet alapvető elemei, amelyek nem csak, hogy bírják az intenzív használatot, de ahogy öregednek, úgy épül a felületükön a természetes tapadás, ami egyre simább főzést eredményez. A kiváló hőhatás révén pedig az étel mindig egyenletesen sül vagy fő. Az öntöttvas edények, a vaslap, a húsvasaló, a serpenyő, a grillprés, a zománcozott lábas pedig erős és masszív szerkezetüknek hála szinte időtlen időkig használhatóak, ezáltal rendkívül jó befektetést jelentenek. A Milestone66 webshopban megtalálhatóak a különféle típusú öntöttvas edények, serpenyők, sütőedények és vaslapok, amelyek sokoldalúságuknak hála, számos konyhai tevékenységek felhasználhatóak. Válasszon az öntöttvas termékek széles választékából a webshopunkban, és élvezze a hosszú élettartam és a kiváló minőség előnyeit! Ha bármilyen kérdés felmerülne, akkor a +36202522363-as telefonszámon vagy kapcsolat@milestone66.hu-n a hét minden napján segítünk.
Miért érdemes öntöttvas termékeket választani?
Az öntöttvas edények fő erénye a rendkívüli tartósságuk. Az anyag maga az egyik legszilárdabb és legmasszívabb a konyhai eszközök között. Egy jól megmunkált darab akár évtizedekig, sőt, sokszor akár generációkon keresztül szolgálhatja a családot, ha megfelelően gondozzák. A vas robosztus szerkezete ugyanis ellenáll a kopásnak, az ütődésnek, nem tesz benne kárt a hőingadozás sem, így mindig hosszú távú befektetésként kell rá tekinteni. A burgersütéshez használható húsvasaló például akár még a grillpartok részét is képezheti, így nem kizárólag konyhai eszköz, hanem a parti lelkévé is válhat.
A másik pozitívuma, hogy kiváló hőtartó képességgel bír, egyszer felfűtve, lassan adja le a húst, ezáltal a főzés egyenletes és folyamatosan kontrollált lesz. Ez különösen előnyös sültek, pörköltek, lassú főzésű ételek vagy sütések során, ahol minden esetben stabil hőmérsékletre van szükség.
Az öntöttvas edények további előnyei
Fontos kiemelni, hogy az öntöttvas termékek felülete egy idő után természetes, olajjal kialakított tapadási réteget, avagy seasoning réteget képez. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy nem szükséges mesterséges, PTFE- vagy más bevonatot használni hozzá, ezáltal nincsen egészségtelen lerakódás sem, kizárólag tiszta vas és rétegződő olaj. Ráadásul minél többet használjuk az edényeket, a zománcozott lábast, a vaslapokat, annál tovább fejlődik a felülete, simábbá és rusztikusabbá válik.
Nem beszélve arról, hogy az öntöttvasból készült konyhai eszközök igen sokoldalúak: alkalmasak sütésre, főzésre, párolásra, előkészítésre, tálalásra, roston sütésre, pörkölésre, valamin lassú főzésre egyaránt. Emellett bármilyen hőforráson használhatjuk, legyen az gáz, villanytűzhely, indukciós főzőlap, sőt akár még szabad tűzön is.
Végül pedig a fenntarthatóság: mivel az anyag maga rendkívül tartós, ritkán van szükség cserére. Ezáltal jelentősen csökkenthető a hulladék mennyisége, amely hosszú távon gazdaságosabb megoldást jelent a rövid életű edényekhez képest, amelyeket manapság az interneten vásárolunk. Sok gyártó ráadásul újrahasznosított vasat használ az edények elkészítéséhez, amely még környezetbarátabbá teszi a gyártási folyamatot.
Az öntöttvas termékek és edények használata, ápolása
Mielőtt használnánk őket, fontos tudni, hogy ezek még nincsenek beolajozva, így érdemes első alkalommal megtisztítani, majd vékony olajréteget kenni bele, és felforrósítani, ezáltal kialakul egyfajta természetes tapadás. Rendszeres használat során nem lesz gond, az olajréteg mindig újraépül főzés közben, így a felülete egyre jobb és jobb lesz.
Ami pedig a tisztítást illeti, fontos, hogy az öntöttvas edények ápolása során kerüljük a durva vegyszereket, a mosogatógépben való használatot. Ezek ugyanis eltávolítják azt a bizonyos olajréteget, amit olyan kemény munkával sikerült összehozni. Helyette inkább próbáljuk meg forró vízzel és enyhe kefével megtisztítani a maradéktól. Ha ez nem működik, akkor a só alapú dörzsöléssel érdemes próbálkozni, ez ugyanis nem sérti a vas felületét, de segít a makacsabb szennyeződések eltávolításában.
Hogyan tároljuk az öntöttvas konyhai termékeket?
Amint alaposan megtisztítottuk, megmostuk, meg kell szárítani őket, hiszen ellenkező esetben könnyen rozsdásodhatnak. A szárításhoz használhatunk konyharuhát, esetleg felmelegíthetjük az edényt a tűzhelyen, sütőben. A tiszta és száraz felületre kis mennyiségű olajat kenhetünk, majd felmelegíthetjük, megerősítve ezzel a védőréteget, és megakadályozhatjuk a rozsdát.
Amennyiben az edény felülete mattá válna, rozsdás foltok jelennének meg rajta, esetleg az étel kezd benne leragadni, érdemes újraolajozni, felforrósítani, hogy visszaálljon a természetes tapadás. A karbantartott öntöttvas lábasok idővel egyre jobbak lesznek, csak tudni kell őket helyesen használni, tisztítani és tárolni.
Milyen öntöttvast termékek kaphatóak?
A webáruházunk széles kínálattal rendelkezik az öntöttvas edényeket illetően. Kaphatóak lábasok, vaslapot, sütőedények, serpenyők, de még grillprések és gondosan összeállított csomagok is a konyhába. A serpenyők például alkalmasak roston sütéshez és grillezéshez, a bordázott felület ízletes grillcsíkokat hoz létre, és képes magas hőfokon működni, amely tökéletes a hús és zöldségek számára. De gyakran készítenek vele hamburgerhúst, steaket, sajtot, valamint tortillát is. Csak a képzelet szab határt annak, hogy ki és hogyan alkalmazza ezeket az eszközöket.
Az öntöttvas edények vásárlása és szállítása
Az öntöttvas termékek tehát nem csupán konyhai eszközök. Itt a minőség, a tartósság, az időtlen használat a kulcs. Ez a választás a főzés szerelmeseinek szól, akik értékelik a kényelmet, a sokoldalúságot, valamint a fenntartható megoldásokat. Nincs más dolga, mint az Ön által választott termékeket, öntöttvas lábasokat, vaslapokat a kosárba helyezni, majd megrendelni azokat. Ezt követően a szállításról a futárszolgálat gondoskodik, hogy Ön minél előbb megkaphassa a konyhai eszközt.