Hogyan fűszerezzük a halakat?
A leggyakoribb fűszerek hal esetén:
- citrom
- fokhagyma
- petrezselyem
- kapor
- tárkony
- kurkuma
- rozmaring
- fekete bors
- cayenne-i bors
- majoránna
- zeller
Népszerű tengeri halak:
- lazac
- tőkehal
- tonhal
- halibut
- szardínia
- hering
- szardella
Népszerű édesvízi halak:
- ponty
- busa
- csuka
- harcsa
- sügér
- pisztráng
- törpeharcsa
- kárász
Ajánlott hal ételek:
- lazac sült
- grillezett vagy sütőben sütött hal
- halászlé
- halpaprikás
- tőkehal steak
- hal-risotto
- sushi
- ceviche
- fish and chips
Érdekességek a halakról:
- A vízi élőlények osztályába tartoznak és változatos vizi környezetben élnek: óceánokban, folyókban és tavakban.
- Formájuk és méretük elképesztő, gondoljunk csak a kis rájákra egészen a hatalmas bálnákig.
- Mit esznek halak? Például planktonokat, kagylókat, rákokat és más persze más halakat.
- Sokféle színűek és mintázatúak lehetnek, amelyek segítenek a túlélésben, a rejtőzködésben és a párzással kapcsolatban.
- Számos módon tudnak kommunikálni egymással, mint például hangokat adnak ki, "izzadságot" bocsátanak ki, és bőrükön jelzéseket küldenek.