Díjmentes házhozszállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén, 2 munkanapon belül!

Grill, BBQ, Pizza receptek, tanácsok

Kérdése van? +36202522363, kapcsolat@milestone66.hu

Kategóriák
Grill, BBQ, Pizza receptek, tanácsok

Kérdése van? +36202522363, kapcsolat@milestone66.hu

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Öntöttvas termékek
    • Pizzasütéshez
    • Hőálló kesztyűk
    • Burgersütéshez
    • Grill-barbecue fűszerek, rubok
    • Grill-BBQ kiegészítők
    • Ebook
  • Blog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  • Kupon, kedvezmény
  • Szállítási információ
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Az olasz konyha egyszerű csodája: cacio e pepe

Az olasz konyha egyszerű csodája: cacio e pepe

Az olasz konyha számtalan finomsággal büszkélkedhet, de van egy étel, amely egyszerűsége és ízvilága miatt különösen közel áll az olaszok szívéhez. Ez nem más, mint a Cacio e pepe, magyarul sajt és bors. Ez a római eredetű tésztaétel mindössze néhány alapanyagból készül, mégis olyan ízélményt nyújt, amelyet nehéz elfelejteni.

2025.01.25 15:27 István - Milestone66

Mi is az a Cacio e pepe?

A Cacio e pepe szó szerint sajtot és borsot jelent. Az étel alapját a következő összetevők adják:

  • Spagetti vagy más hosszú tészta
  • Pecorino Romano sajt
  • Frissen őrölt fekete bors
  • Víz a tészta főzéséhez

Bár ezek az összetevők rendkívül egyszerűek, a végeredmény egy gazdag, krémes és fűszeres tésztaétel, amely mindenki kedvence lehet.

A Cacio e pepe története

A Cacio e pepe története mélyen gyökerezik Róma gasztronómiai hagyományaiban. Eredetileg pásztorok készítették, akik hosszú utakra vitték magukkal a könnyen szállítható és tárolható pecorino sajtot és szárított tésztát. A fekete bors pedig segített melegen tartani őket hideg éjszakákon.

A tökéletes Cacio e pepe elkészítése

A tökéletes Cacio e pepe elkészítése igényel némi gyakorlatot és odafigyelést. Íme néhány tipp, hogy hogyan érhetjük el a legjobb eredményt:

  1. Tészta főzése: Főzzük a tésztát sós vízben al dente állagúra. Fontos, hogy ne öntsük le az összes főzővizet, mert szükségünk lesz rá később.
  2. Sajt reszelése: Reszeljünk le bőséges mennyiségű Pecorino Romano sajtot. A sajt legyen friss és jó minőségű.
  3. Bors őrlése: Frissen őröljük meg a fekete borsot, mert így intenzívebb ízt kapunk.
  4. Sajtkrém készítése: Keverjük össze a reszelt sajtot egy kevés forró tésztavíz hozzáadásával, amíg sima krémet nem kapunk.
  5. Tészta befejezése: Adjuk hozzá a főtt tésztát a sajtos keverékhez, majd alaposan keverjük össze. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis főzővizet, hogy krémesebb legyen az állaga.
  6. Befejezés: Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal az elkészült ételt.

A Cacio e pepe variációi

Bár az eredeti recept rendkívül egyszerű és letisztult, léteznek különböző variációk is:

  • Cacio e pepe gnocchi: A hagyományos spagetti helyett gnocchival készítve.
  • Cacio e pepe risotto: Rizottó formájában is elkészíthető ez az ízletes kombináció.
  • Zöldséges változatok: Egyesek zöldborsót vagy spenótot adnak hozzá extra ízért és textúráért.

Ezekkel a variációkkal új dimenziókat adhatunk ennek az egyszerű ételnek anélkül, hogy elveszítenénk annak eredeti varázsát.

A tökéletes bor párosítása Cacio e pepe-hez

Egy ilyen gazdag és ízes ételhez megfelelő bort is érdemes választani. Az olasz borok közül a következők illenek leginkább hozzá:

  • Frascati Superiore DOCG: Egy könnyed fehérbor Lazio régióból.
  • Pecorino DOCG: Egy aromás fehérbor Abruzzo régióból.
  • Sangiovese Rosato: Egy frissítő rosé bor Toszkánából.

Ezek a borok kiemelik az étel ízeit és tökéletes harmóniát teremtenek vele.

Egy darab Itália

A Cacio e pepe nemcsak így egyszerű tésztaétel; ez egy darabka Olaszország történetéből és kultúrájából. Az egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, hiszen mindössze négy alapanyagból képes olyan ízorgiát nyújtani, amelyet sosem felejtünk el.

Legközelebb, amikor valami gyorsat és finomat szeretnénk készíteni otthon, gondoljunk erre az olasz klasszikusra!

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Netbloom Hungary KFT.
  • Budapest, XVI. kerület.
  • +36202522363
  • kapcsolat@milestone66.hu

Kövess minket a Facebook oldalunkon!

 

  • facebook

  • instagram

Pepita Super Seller Pepita.hu marketplace partner
simplepay_hu_v2
paypal
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Öntöttvas termékek
  • Pizzasütéshez
  • Hőálló kesztyűk
  • Burgersütéshez
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok
  • Grill-BBQ kiegészítők
  • Ebook
  • Blog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  • Kupon, kedvezmény
  • Szállítási információ
Nyelv váltás
  • hu
  • en
  • pl
  • ro
  • de
  • sk
  • cz
  • at
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.