Díjmentes házhozszállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén, 2 munkanapon belül!

Grill, BBQ, Pizza receptek, tanácsok

Kérdése van? +36202522363, kapcsolat@milestone66.hu

Kategóriák
Grill, BBQ, Pizza receptek, tanácsok

Kérdése van? +36202522363, kapcsolat@milestone66.hu

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Öntöttvas termékek
    • Pizzasütéshez
    • Hőálló kesztyűk
    • Burgersütéshez
    • Grill-barbecue fűszerek, rubok
    • Grill-BBQ kiegészítők
    • Ebook
    • Pickles - Savanyúság
  • Blog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  • Kupon, kedvezmény
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Alternatív Nápolyi pizza alapok - 6 különleges recept

Alternatív Nápolyi pizza alapok - 6 különleges recept

A klasszikus paradicsomszósz méltán népszerű a nápolyi pizzák világában, azonban az olasz konyha gazdagsága lehetőséget kínál arra, hogy kreatív, prémium alapokat is kipróbáljunk.

Az alternatív szószokkal nemcsak új dimenziókat fedezhetünk fel, hanem a minőségi tészta és feltétek harmóniáját is új szintre emelhetjük.

Ebben az útmutatóban bemutatunk 6 autentikus, nápolyi stílusban is tökéletesen működő alapot, részletes receptekkel és inspiráló kombinációkkal.

2025.05.17 10:50 István - Milestone66

Miért érdemes alternatív alapokat kipróbálni nápolyi pizzákhoz?

A nápolyi pizza egyedisége a roppanós, mégis levegős tésztában és a magas hőfokon való gyors sütésben rejlik. Ezt a tésztát azonban nem csak a hagyományos paradicsomszósz teszi tökéletessé.

A különféle fehér, zöld vagy sajt alapok lehetőséget kínálnak arra, hogy kiemeljük a feltétek minőségét, és izgalmas gasztronómiai élményben részesítsük vendégeinket vagy saját magunkat.

Ezek az alapok különösen jól harmonizálnak könnyű, friss feltétekkel, karakteres sajtokkal, valamint szezonális zöldségekkel.

7 különleges, autentikus alternatív alap

A recepteket 6 darab 28-30 cm méretű pizzához adjuk meg, mivel 1 kg lisztet 65%-os hidrtáció mellett átlagosan 6 darab bucira szokás osztani.

1. Fior di latte & olívaolaj (Pizza Bianca)

Ízvilág: Letisztult, elegáns és minimalista alap, ahol a prémium extra szűz olívaolaj selymessége és a fokhagyma pikánssága teret enged a tészta természetes ízeinek. A Fior di latte mozzarella lágy, tejes karakterével krémesít és gazdagít.

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál prémium extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd frissen reszelt vagy zúzott fokhagyma
  • Csipet tengeri só

Tipp: Egy kevés friss rozmaring vagy oregánó tovább gazdagítja az aromákat.

Ajánlott feltét kombináció: Fior di latte mozzarella, pirított gomba, vékonyra szeletelt prosciutto crudo, friss rukola.

Elkészítés:

  • Egy kis tálban keverd össze az extra szűz olívaolajat a frissen reszelt fokhagymával és egy csipet tengeri sóval.
  • Hagyd állni pár percig, hogy az olaj átvegye a fokhagyma aromáit.
  • A pizzatészta nyújtása után kend meg vékonyan a keverékkel.
  • A sütés után érdemes friss fűszernövényekkel, például rozmaringgal vagy oregánóval díszíteni.

2. Pesto Genovese alap

Ízvilág: A genovai pesto vibráló zöld színe és aromás bazsalikomos-diós karaktere tökéletesen illik a nápolyi pizzákhoz, különösen könnyed, nyári ízekkel párosítva.

Hozzávalók:

  • 150 g friss bazsalikomlevél
  • 80 g fenyőmag (pirítva az intenzívebb ízért)
  • 100 g frissen reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 ml extra szűz olívaolaj
  • Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Ajánlott feltét kombináció: Mozzarella, koktélparadicsom, krémes burrata, friss bazsalikomlevél.

Elkészítés:

  • Keverd össze a bazsalikomot, fenyőmagot, reszelt parmezánt, fokhagymát, és fokozatosan adagold hozzá az olívaolajat, amíg selymes krémet kapsz.
  • Ízesítsd sóval, borssal.
  • A pizzára vékonyan kend rá a pestot, hogy ne nehezítse el a tésztát, majd tedd rá a feltéteket és süsd forró kemencében.

3. Ricotta & citromos krém

Ízvilág: Könnyű, frissítő, citrusos jegyekkel. Ideális nyári pizzákhoz, tengerparti hangulatot idéző kombinációkhoz.

Hozzávalók:

  • 500 g friss ricotta
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • Ajánlott feltét kombináció: Friss spenót, grillezett cukkini, vékonyra szeletelt prosciutto, parmezánforgács.

Elkészítés:

  • Egy tálban keverd össze a ricottát a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével, majd ízesítsd sóval, borssal.
  • A pizzatésztára egyenletesen kend fel, majd a sütés után adj hozzá extra citromhéjat és pár csepp olívaolajat a frissesség kiemeléséhez.

4. 'Nduja & mascarpone krém

Ízvilág: Intenzív, csípős, enyhén füstös, Dél-Olaszországra jellemző ízek. A mascarpone lágyítja és krémesíti az 'nduja csípős, robusztus karakterét, így harmonikus, selymes, mégis markáns alapot kapunk.

Hozzávalók:

  • 300 g mascarpone
  • 150 g 'nduja kolbász (ízlés szerint állítható a csípősség intenzitása)

Ajánlott feltét kombináció: Friss mozzarella, sült paprika, friss bazsalikomlevél.

Elkészítés:

  • Keverd össze a mascarponét az 'ndujával egy tálban, amíg homogén krém nem lesz. Az 'nduja csípőssége ízlés szerint állítható.
  • A pizzára kend fel egy vékony rétegben, majd a feltétek ráhelyezése után süsd forró kemencében.Kiválóan párosítható sült paprikával, amely édesíti és kiegyensúlyozza a csípős karaktert.

5. Füstölt Scamorza & olívaolaj alap

Ízvilág: Mély, füstös, elegáns. Az olasz scamorza sajt enyhén füstös aromája tökéletesen passzol grillezett zöldségekhez és a nápolyi tészta enyhe édes ízéhez.

Hozzávalók:

  • 500 g füstölt scamorza sajt (vékonyan szeletelve)
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj

Ajánlott feltét kombináció: Grillezett padlizsán, friss bazsalikom, néhány csepp balzsamecet redukció.

Elkészítés:

  • A pizzára először vékonyan csorgasd rá az olívaolajat, majd helyezd rá a szeletelt füstölt scamorzát.
  • Ügyelj arra, hogy ne fedje be teljesen a tésztát, hogy a tészta is ropogósra süljön.
  • A sütés után pár csepp balzsamecet redukciót csepegtethetsz rá a kontrasztos ízért.

6. Fokhagymás olívaolaj (Bianca Pizza)

Ízvilág: Mediterrán, letisztult és elegáns. Az olívaolaj és fokhagyma kombinációja az olasz gasztronómia esszenciája, amit egy kevés oregánóval tehetünk teljessé.

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (finomra reszelve)
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • Csipet tengeri só

Ajánlott feltét kombináció: Mozzarella, szardella filé, friss rukola, finomra reszelt citromhéj.

Ízvilág: Letisztult, mediterrán karakter, ahol a fokhagyma és olívaolaj házassága a pizzatészta ropogósságát és természetes édességét emeli ki. Tökéletesen párosítható sósabb, umamis feltétekkel.

Elkészítés:

  • Keverd össze az olívaolajat, reszelt fokhagymát, oregánót és egy csipet sót.
  • A pizzatésztára kend fel egyenletesen.
  • A sütés után szórhatsz rá friss rukolát és citromhéjat, amelyek frissességet visznek az összhatásba.

7. Sáfrányos krém alap (mascarpone, ricotta)

Ízvilág: A mascarponés sáfrányos krém gazdag, krémes és enyhén édeskés, a sáfrány virágos-földes jegyeit lágyan öleli körbe, miközben a tejszín selymessége eleganciát ad neki. 

Hozzávalók:

  • 200 ml 20%-os főzőtejszín
  • 1 adag (kis tasak) Sáfrány (nagyon kis mennyiség, kb. csipetnyi)
  • Csipet só
  • 100-150 g mascarpone (ízlés szerint, állagtól függően)

Elkészítés:

  • Egy kis lábosban hevítsd fel a főzőtejszínt alacsony lángon.
  • Add hozzá a sáfrányt és a csipet sót.
  • Kevergetve főzd pár percig, amíg a sáfrány kiadja a színét és ízét a tejszínbe.
  • Vedd le a tűzről, hagyd picit hűlni.
  • Keverd bele a mascarponét, és simára dolgozd el.
  • Ha túl sűrű, egy kevés tejszínnel lazíthatod, ha túl híg, még egy kevés mascarponét adhatsz hozzá. A cél, hogy krémes, kenhető állagot kapj.

Alternatív verzió ricottával (könnyedebb, lágyabb íz)

Ízvilág: A ricottás verzió könnyedebb, frissebb érzetű, a sáfrány karaktere finoman érvényesül, a krém légiesebb, lágyabb textúrával és neutrálisabb háttérízzel.

Hozzávalók:

  • 200 ml 20%-os főzőtejszín
  • 1 adag (kis tasak) Sáfrány (nagyon kis mennyiség, kb. csipetnyi)
  • Csipet só
  • 100-150 g ricotta

Elkészítés:

  • A fentiekhez hasonlóan főzd fel a tejszínt a sáfránnyal és sóval.
  • Hűljön egy picit, majd keverd el benne a ricottát.
  • Itt is figyelj az állagra, hogy krémes, jól kenhető legyen.

Ajánlott feltét kombináció: Grillezett padlizsán szeletek, friss vagy karamellizált körte szeletek, gorgonzola morzsolva, pirított dió, méz csorgatva

AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizzakő 30x38 cm - Milestone66

Pizzakő 30x38 cm - Milestone66

15 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Nápolyi-stílusú olaj kiöntő - 350 ml - Milestone66

Nápolyi-stílusú olaj kiöntő - 350 ml - Milestone66

9 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
  Pizzavágó, szeletelő - félhold alakú, 35 cm - Milestone66

Pizzavágó, szeletelő - félhold alakú, 35 cm - Milestone66

Félhold Görgős
8 490 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizzalapát - 35 cm, Classic - Milestone66

Pizzalapát - 35 cm, Classic - Milestone66

18 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Nápolyi-stílusú olaj kiöntő - 500 ml - Milestone66

Nápolyi-stílusú olaj kiöntő - 500 ml - Milestone66

11 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizzalapát - 35 cm, Extra - Milestone66

Pizzalapát - 35 cm, Extra - Milestone66

30 cm 35 cm
19 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Kemence tisztító kefe - 60cm - Milestone66

Kemence tisztító kefe - 60cm - Milestone66

19 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
  Infravörös lézeres hőmérő (-50 - 550 °C) - Milestone66

Infravörös lézeres hőmérő (-50 - 550 °C) - Milestone66

12 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
3in1 Pizzavágó - 28 cm - Milestone66

3in1 Pizzavágó - 28 cm - Milestone66

Félhold Görgős
6 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Konyhai mérleg 0,1g-3kg - Milestone66

Konyhai mérleg 0,1g-3kg - Milestone66

14 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizza olló - 28 cm - Milestone66

Pizza olló - 28 cm - Milestone66

8 490 Ft
Pizza spatula - 10 cm, rozsdamentes acél - Milestone66

Pizza spatula - 10 cm, rozsdamentes acél - Milestone66

20
4 990 Ft 
3 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizzasütő öntöttvas vaslap 35 cm - Milestone66

Pizzasütő öntöttvas vaslap 35 cm - Milestone66

26 x 26 cm 50 x 23,5 cm 35 cm Ø
17 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Forgatólapát - 20 cm Ø - Milestone66

Forgatólapát - 20 cm Ø - Milestone66

17 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizza Mester csomag - 4 részes - Milestone66

Pizza Mester csomag - 4 részes - Milestone66

11
56 460 Ft 
49 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizzalapát - 30 cm, Standard - Milestone66

Pizzalapát - 30 cm, Standard - Milestone66

17 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizzalapát - 35 cm, Standard - Milestone66

Pizzalapát - 35 cm, Standard - Milestone66

18 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizzalapát - 30 cm, Classic - Milestone66

Pizzalapát - 30 cm, Classic - Milestone66

17 990 Ft
AJÁNDÉK eBook 15 recepttel
Pizzalapát - 30 cm, Extra - Milestone66

Pizzalapát - 30 cm, Extra - Milestone66

30 cm 35 cm
18 990 Ft
Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Netbloom Hungary KFT.
  • Budapest, XVI. kerület.
  • +36202522363
  • kapcsolat@milestone66.hu

Kövess minket a Facebook oldalunkon!

 

  • facebook

  • instagram

Pepita Super Seller Pepita.hu marketplace partner
simplepay_hu_v2
paypal
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Öntöttvas termékek
  • Pizzasütéshez
  • Hőálló kesztyűk
  • Burgersütéshez
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok
  • Grill-BBQ kiegészítők
  • Ebook
  • Pickles - Savanyúság
  • Blog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  • Kupon, kedvezmény
Nyelv váltás
  • hu
  • en
  • pl
  • ro
  • de
  • sk
  • cz
  • at
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.