Díjmentes házhozszállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén, 2 munkanapon belül!

Grill, BBQ, Pizza receptek, tanácsok

Kérdése van? +36202522363, kapcsolat@milestone66.hu

Kategóriák
Grill, BBQ, Pizza receptek, tanácsok

Kérdése van? +36202522363, kapcsolat@milestone66.hu

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Öntöttvas termékek
    • Pizzasütéshez
    • Hőálló kesztyűk
    • Burgersütéshez
    • Grill-barbecue fűszerek, rubok
    • Grill-BBQ kiegészítők
    • Ebook
    • Pickles - Savanyúság
  • Blog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  • Kupon, kedvezmény
  • Szállítási információ
  1. Blog
  1. Blog
Vissza

A hőmérsékleti különbség hatása a különböző húsokra

A hőmérséklet fontos szerepet játszik az ételek elkészítésében, különösen a húsok esetén. A megfelelő hőmérséklet kiválasztása nemcsak a hús ízét és állagát befolyásolja, hanem annak biztonságos fogyaszthatóságát is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan hat a különböző hőmérséklet a különböző húsfajtákra.

2024.05.28 05:35 István - Milestone66

Marhahús

A marhahús esetében a maghőmérséklet jelentős hatással van az ízre és az állagra.

  • Rare: 50-52°C - A belseje rózsaszínű, puha és lédús.
  • Medium rare: 57-60°C - A belseje kissé rózsaszínű, de már szilárdabb.
  • Medium: 63-68°C - A belseje szinte teljesen átsült, de még mindig lédús.
  • Well done: 71°C felett - Teljesen átsült, gyakran szárazabb állagú.

Sertéshús

A sertéshúsnál a megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy minden esetleges baktérium elpusztuljon.

  • Medium: 63°C - Kissé rózsaszínű belsejű, lédús és ízletes.
  • Well done: 71°C felett - Teljesen átsült, biztonságos fogyasztásra.

Bárányhús

A bárányhús különösen érzékeny a hőmérsékletre, mivel könnyen kiszáradhat.

  • Rare: 50-52°C - Rózsaszínű és lédús belsejű.
  • Medium rare: 57-60°C - Szilárdabb állagú, de még mindig lédús.
  • Medium: 63-68°C - Átsült, de még nem száraz.

Csirkehús

A csirkehúst mindig teljesen át kell sütni, hogy elkerüljük az ételmérgezést.

  • Well done: Minimum 74°C - Teljesen átsült, biztonságos fogyasztásra.

Pulykahús

A pulykahúst is teljesen át kell sütni hasonlóan a csirkehúshoz.

  • Well done: Minimum 74°C - Teljesen átsült és biztonságos fogyasztásra.

Következtetés

A megfelelő hőmérséklet kiválasztása kulcsfontosságú a húsok elkészítésénél. Nemcsak az íz és az állag miatt fontos, hanem azért is, hogy biztosítsuk az ételek biztonságos fogyaszthatóságát. Mindig használjunk húshőmérőt annak érdekében, hogy pontosan ellenőrizzük az étel belső hőmérsékletét.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Netbloom Hungary KFT.
  • Budapest, XVI. kerület.
  • +36202522363
  • kapcsolat@milestone66.hu

Kövess minket a Facebook oldalunkon!

 

  • facebook

  • instagram

Pepita Super Seller Pepita.hu marketplace partner
simplepay_hu_v2
paypal
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Öntöttvas termékek
  • Pizzasütéshez
  • Hőálló kesztyűk
  • Burgersütéshez
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok
  • Grill-BBQ kiegészítők
  • Ebook
  • Pickles - Savanyúság
  • Blog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  • Kupon, kedvezmény
  • Szállítási információ
Nyelv váltás
  • hu
  • en
  • pl
  • ro
  • de
  • sk
  • cz
  • at
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.